Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a confirmat că prevederea din articolul 111 alin. (2), care ar putea duce la scăderea pensiilor în urma recalculării, este de fapt o greșeală legislativă. Baciu a declarat la un post de televiziune că această dispoziție va fi eliminată din lege, asigurând astfel că nimeni nu va avea o pensie mai mică după recalcularea drepturilor din luna septembrie.

Conform prevederilor actuale, în situația în care recalcularea drepturilor de pensie, conform alineatului (1), determină o sumă mai mică decât cea deja plătită, se acordă cuantumul și numărul de puncte rezultate în urma recalculării. Aceasta ar putea duce la îngrijorări și nemulțumiri printre pensionari, însă șeful Casei Naționale de Pensii a asigurat că această situație este temporară și va fi corectată imediat.

„Articolul 139. Dacă mergem la el în lege se referă la veniturile brute care le luăm în calcu în prezent. Ele fac referire la al treisprezecelea salariu, prime, premii care nu au caracter permanent și această formulare are o eroare tehnică, consider că a fost o eroare tehnică. Va fi corectată chiar acum”, a spus Daniel Baciu, marți, la un post TV.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentÎnregistrare-șoc: dezvăluirile care aruncă în aer SERVICIILE. Cum a ajuns soția lui Coldea în funcții-cheie
Articolul următorProcesul dintre Pfizer şi România, pe tema vaccinurilor anti COVID – A fost stabilit calendarul demersului