Marți seara, telespectatorii din toată lumea au văzut, în direct, mesajul afișat de un suporter român al echipei Real Madrid, în meciul din Liga Campionilor, împotriva formației Viktoria Plzen. În minutul 12 al meciului, la golul lui Karim Benzema, românul Tiberius Burcea a ridicat deasupra capului un tricou alb, pe care era inscripționat numărul 10 și mesajul “M..E PSD”, momentul fiind surprins în transmisiune directă și difuzat în toată lumea.

Imaginile au apărut la Realitatea TV, în emisiunea “Jocuri de putere cu Rareș Bogdan”, chiar înainte ca partida se se fi încheiat.

Tiberius Burcea este târgumureșean și a absolvit, în prima generație, profilul sportiv al Liceului “Bolyai Farkas”. Acum trăiește în Spania, alături de familia lui, dar spune că cea mai frumoasă perioadă a anului este cea petrecută acasă, alături de cei dragi și de prietenii din Tîrgu Mureș. Tiberius Burcea a acordat un interviu în exclusivitate pentru realitateademures.net.

Rep: Care este povestea tricoului devenit celebru?

Tiberius Burcea: “M..E PSD” este un slogan “la modă”. În vacanță l-am sculptat în stâncă, după care mi-am făcut un tricou, în ideea de a-l îmbrăca la trofeul Santiago Bernabeu, care s-a jucat pe 11 august. Imediat după ce l-am îmbrăcat am mers cu el la Ambasadă și abia apoi la stadion.

Marți seara mă gândeam ce tricou să îmi pun la meciul Realului și m-am hotărât să-l iau tot pe acesta, pentru că eram aproape sigur că o să fie filmat la golul Madridului.

În Champions League am fost surprins de multe ori în prim plan, pentru simplul fapt că locul meu este în apropierea cameramanului din acea parte a stadionului. Cameraman care nu este român și evident, nici nu mă cunoaște.

Rep: Vă gândiți să reveniți în țară?

Tiberius Burcea: Mama și fratele meu sunt în Tîrgu Mureș și familia soției, de asemenea. Voi fi 100% târgumureșean și român, chiar dacă voi rămâne pentru totdeauna în Spania.   

Nu cred că voi reveni în România și asta nu pentru că nu mi-aș dori. Ne-am făcut aici o viață și de trei ani ne-am cumpărat un apartament pentru care vom plăti încă 23 de ani.

Dar copilul meu s-a născut în Spania și aici îi sunt toți prietenii. Din păcate, sunt tot mai convins că viitorul lui e aici, dar îl voi lăsa să decidă singur pentru el.  

Din păcate, în situația mea sunt milioane de români. Avem copii născuți aici și care își vor face viitorul departe de țară, care își vor întemeia o familie printre străini și asta înseamnă că, în două generații, se vor pierde alte milioane de români.  

Eu voi avea grijă ca fiul meu să știe că este român și copiii lui vor ști de asemenea. Dar pentru nepoții copilului meu nu mai pot garanta.   

Rep: Ce mesaj aveți pentru românii de acasă?

Tiberius Burcea: Este inadmisibil ce poate sa facă acest individ, Dragnea. Părerea mea e că el crede, în mod fals, că în România 51% este “prostimea”, pe care o poate manevra cu mici, bere, făină și ulei. El mizează pe cei 51%, adică atât cât are el nevoie să conducă țara și crede că restul de 49% stau pe Facebook. Gestul meu de pe Santiago Bernabeu a fost doar unul prin care am vrut să le transmit românilor că le sunt alături și nicidecum să caut să devin celebru, chiar dacă mulți m-au înjurat. Mesajul meu pentru români este, deci, să nu mai stea doar pe Facebook și comod în fotoliu, pentru că suntem mai mulți de 49%. În rest, “M..E PSD”și nimic mai mult!

Articolul precedentSalvatorii mureșeni, pregătiți pentru intervenții
Articolul următorMUREȘ: Punere în aplicare a unui mandat european de arestare