În data de 2 mai începe recrutarea celor care vor să facă parte din structurile MApN. Reprezentanții organizației au transmis că în acest moment sunt disponibile 1049 locuri pentru posturile de soldat/gradat profesionist.

De asemenea, candidații trebuie să aibă în vedere faptul că înscrierile se realizează numai la sediul biroului informare-recrutare, se transmite pe pagina de Facebook destinată informării în legătură cu recrutările MApN.

Totodată, candidații pot concura și pentru alte posturi, însă perioada de înscriere este diferită:

– Ofiţer (învăţământ universitar): până pe 3 iunie 2022
– Maistru militar (învăţământ postliceal): până pe 10 iunie 2022
– Subofiţer (învăţământ postliceal): până pe 10 iunie 2022
– Soldat/gradat profesionist: 2 mai – 17 iunie 2022
 
MApN a transmis un mesaj încurajator viitorilor candidați, astfel încât aceștia să primească impulsul necesar pentru a face primii pași către înscriere:
“Îţi doreşti o provocare, vrei să te mândreşti cu profesia şi cu realizările tale, să fii printre cei mai buni, să fii respectat şi să ai posibilitatea de a te afirma şi de a te perfecţiona continuu? Armata îţi oferă posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de carieră şi specializări, în funcţie de vârsta, studiile, abilităţile şi aspiraţiile tale profesionale.

Cetățenii români pot urma cariera militară în calitate de ofițer, maistru militar, subofițer sau soldat/gradat profesionist în activitate, în urma absolvirii unei instituții de învățământ superior sau postliceal militar, a unui curs de formare profesională ori program de instruire a soldaților/gradaților profesioniști.

Absolvenții de gimnaziu pot opta pentru a deveni elevi la colegiile naționale militare. După finalizarea studiilor, datorită cunoștințelor și deprinderilor dobândite, absolvenții colegiilor naționale militare vor fi admiși în instituțiile de învățământ superior militar (academii militare) sau vor continua pregătirea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari”, transmite MApN pentru a susține înscrierea câtor mai mulți tineri pentru posturile puse la dispoziție.

Condițiile de recrutare pentru posturile de soldat/gradat profesionist sunt cele enumerate mai jos. Pentru alte posturi puse la dispoziție, condițiile impuse de MApN se pot afla accesând site-ul responsabil cu informarea candidaților.

  • a) să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • b) să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
  • c) să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii care optează pentru arma “auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma “geniu”;
  • d) să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate;
  • e) să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ – candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma “aviaţie”, specialitatea militară “însoţitor de bord – paramedic”.
 
Articolul precedentCe conțin, de fapt, micii românești. Mai mănânci așa ceva?
Articolul următorSite-ul realitatea.net, primul pe lista hackerilor ruși – Care este lista completă