În mod oficial, campania pentru alegerile europarlamentare a început pe 27 aprilie, ora 00:00 și se termină pe 25 mai 2019, ora 7,00. Reglementările privind campania pentru alegerile europarlamentare sunt cele din Legile 33/2007 și 334/2006 (finantarea partidelor și campaniilor electorale).

În campania electorală, partidele politice pot achiziţiona şi utiliza numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:

a) afişe cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură;
b) afişe prin care se convoacă o reuniune care vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;
c) materiale de propagandă audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală;
d) publicitate în presa scrisă;
e) materiale de propagandă online;
f) broşuri, pliante şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie

În acest sens, primarii sunt obligați să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișajul electoral, în care să amplaseze panouri electorale.

La Târgu Mureș, începutul campaniei electorale este unul timid, doar câteva partide arătându-se grăbite să se prezinte electoratului pe panourile stabilite prin Dispoziția primarului.

Multe dintre panouri lasă, de altfel, mult de dorit din punct de vedere estetic și al curățeniei.

Zilele libere de Paști și minivacanța de 1 mai par a fi fost și în Târgu Mureș liniștea dinaintea unui furtuni politice de aproape 3 săptămâni și jumătate.

 

Articolul precedentAccident la Voiniceni! Victime – un bărbat de 33 de ani și fiica acestuia, de 3 ani
Articolul următorNATO, în viziunea studenților din Târgu Mureș