Judecătorul Cristi Danileț prezintă, la Târgu Mureș, o lecție demonstrativă de educație juridică pentru tineri.

Atelierul practic de educație juridică va oferi răspunsuri la câteva întrebări esențiale: de la ce vârstă riști un dosar penal, cum poți preveni comiterea de infracțiuni, ce faci dacă ești prins fără bilet în autobuz, poți filma o bătaie la școala, ce faci când ești șantajat cu poze intime, cum poate fi ascultat legal telefonul tău, ce fel de droguri nu se pot consuma în România, cum te comporți într-o sală de judecată?

Cristi Danileț va exemplifica subiectele abordate cu cauze pe care le-a soluționat ca judecător.

Evenimentul va fi unul interactiv și va oferi răspunsuri concrete la întrebările participanților.

Lecția este gratuită și este recomandată în special elevilor de liceu, dar este o oportunitate, unică în Târgu Mureș, pentru orice tânăr care dorește să deprindă cunoștințe minime pentru a descâlci hățișul legislativ.

În România, există 9600 de legi, aflate în vigoare, însă educația juridică lipsea cu desăvârșire.

În prezent, datorită asociației „Voci pentru Democrație și Justiție”, profesorii au la dispoziție manuale gratuite și pot propune ca materie opțională Educația juridică. Mai multe informații puteți afla și de pe site-ul: https://vedemjust.ro/.

Lecția de educație juridică va avea loc la Uzina Foto (Strada Plopilor), în 22 septembrie, de la ora 12.00, și este organizată de Asociația Amper, în parteneriat cu REEA, BB Image și ART & The City.

Articolul precedentÎNGRIJORĂTOR, ÎN MUREȘ: Val de agresiuni și violență în familie
Articolul următor3 urmăriți naționali prinși în numai trei zile, în județul Mureș