“Este important ca oamenii să-și amintească că, în timpul alegerilor, ar putea fi ținta unor dezinformări.” Acesta este mesajul lui Brittany Kaiser, fostul Director de dezvoltare a afacerilor de la Cambridge Analytica și vedetă serialului Netflix ‘The Great Hack’, într-un interviu acordat târgumureșeanului Marius Dimitrescu, președintele Asociației Specialiștilor în Condfidențialitate și Protecția Datelor.

Brittany Kaiser a acordat acest interviu pentru Data Protection Officers Network România (Dpo-NET.ro), la #WebSummit 2019, cea mai mare conferință tehnologică din lume potrivit Financial Times.

“Nu am informații despre consultanții politici internaționali care lucrează acum în România, dar cu siguranță Cambridge Analytica a lucrat în România. Nu-mi amintesc pentru ce partid, însă Cambridge Analytica nu a fost singura companie. Cambridge Analytica avea și o companie similară care reprezenta cealaltă parte. Deci, este foarte important ca oamenii să fie conștienți că influența străină în alegeri este o realitate, companiile de consultanță politică sunt reale și nu au dispărut doar pentru că Cambridge Analytica nu mai există”, spune Brittany Kaiser.

Fostul director de dezvoltare de la Cambridge Analytica susține că “este important ca oamenii să-și amintească că, în timpul alegerilor, ar putea fi ținta unor dezinformari. Ar putea fi influențați prin mesaje care să îi determine să nu ia parte la procesul electoral. Încercați să nu share-uiți astfel de mesaje mai departe pe rețelele de socializare. Întotdeauna ieșiți la vot, nu deveniți indiferenți față de ce se întâmplă pe scena politică și rămâneți implicați, indiferent de ce vă sugereaza o reclamă pe Facebook.”

Articolul precedentPleacă prefectul de Mureș în concediu medical sau se ocupă de pesta porcină africană?
Articolul următorSperanță de la PNL pentru Spitalul Regional Târgu Mureș