În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 5 iulie, au participat aproape 250 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 25 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 260 de societăți comerciale. În acest context, un operator economic a fost depistat că nu respectă măsurile de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus.

Au fost legitimate peste 620 de persoane și verificate peste 320 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 112 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 71.000 de lei, astfel:

-65 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 11.000 de lei; 

– 2 sancțiuni aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite interdicții, în valoare de 2000 de lei;

– 5 sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite interdicții;

-33 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 14.600 de lei;

-7 sancțiuni pentru fapte de natură economică, în valoare de 43.500 de lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5.400 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă!

Articolul precedent100% TU DECIZI! Radu Moldovan, chelnerul ajuns șef de județ. Cursuri la școala vieții și Academia SRI
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 17. Carantina, bat-o vina!