Soós Zoltán a fost desemnat joi după amiază, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, candidatul UDMR, pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale din iunie 2020.

Soós spune că a acceptat să candideze „deoarece îmi doresc o schimbare pentru orașul nostru. În sprijinul acestei inițiative, importantă atât pe plan personal cât și din perspectiva comunității, am primit susținerea unitară a formațiunii UDMR Mureș care consideră importantă candidatura mea pentru Târgu Mureș.”

Soós Zoltan, care la scrutinul din 2016 a candidat independent, face un apel la unitatea susținătorilor, în jurul proiectului său electoral: „Deoarece doresc o adevărată schimbare în regimul actual al orașului știu cât de importantă este susținerea din partea tuturor formațiunilor politice și civile. Avem nevoie de toți cei care au înțeles că trebuie să pună deoparte ambițiile politice egoiste pentru a putea avea o transformare radicală în Târgu-Mureș și pentru a-l putea înlocui pe Dorin Florea și vechiul său regim. Vă invit să fiți alături de mine în această încercare de a repune orașul nostru în centrul comunității, de a deschide un nou drum al eticii și încrederii.”

La alegerile pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, desfășurate în iunie 2016, Soós Zoltan a candidat independent, fiind susținut de UDMR. Atunci, lui Soós i-au lipsit 1.725 de voturi pentru a câștiga în fața actualului primar, Dorin Florea.

foto: Henn Attila

 

Articolul precedentULTIMA ORĂ: UDMR și-a desemnat candidații: Soós Zoltán la Primărie și Péter Ferenc la Consiliul Județean
Articolul următorPéter Ferenc candidează la Consiliul Județean cu gândul la Primăria Târgu Mureș