În scrutinul pentru alegerea Președintelui României, PNL Mureș a obținut un scor istoric la nivel național, clasându-se pe locul 4, după Sibiu, Cluj și Timiș.

Filiala condusă de senatorul Cristian Chirteș a devansat adevărate fiefuri ale liberalilor.

PNL Mureș a depășit Brașovul, unde liberalii au primar și președinte de Consiliu Județean, dar și Alba europarlamentarului Mircea Hava, unde PNL conduce administrația municipiului reședință de județ și Consiliul Județean.

Liberalii mureșeni sunt și înaintea Aradului lui Gherghe Falcă, fost primar și europrlamentar, dar l-au devansat și pe Ilie Bolojan de la Oradea.

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș a declarat că “încrederea mureșenilor ne onorează și ne responsabilizează. Niciodată mureșenii nu au votat atât de clar împotriva PSD. Acest lucru înseamnă un pas enorm înainte pentru judetul Mureș. 149,761 de mureșeni au votat pentru proiectul lui Klaus Iohannis – pentru o Românie Normală și pentru a continua procesul important de schimbare în bine din România. Victoria este a noastră, a tuturor! Vă mulțumim! Continuăm!”, spune șeful liberalilor mureșeni, Cristian Chirteș.

Numărul  voturilor valabil exprimate  duminică, după centralizarea datelor validate se prezintă astfel: Klaus Iohannis  a obținut 149.761 voturi , iar Viorica Dăncilă a obținut   53.711 voturi  valabile, ceea ce în procentaje înseamnă 73,60% față de 26,40%.

În județul Mureș, din 477.051 alegători înscriși pe lista electorală s-au prezentat la vot 209.382.

183.859 au votat pe lista permanentă, iar 23.944  pe lista electorală suplimentară.

5.910 voturi au fost declarate nule.

Articolul precedentUn autobuz S-A APRINS în stația de la Promenada Mall
Articolul următorTOPUL 10 al voturilor obținute de Viorica Dăncilă de la mureșeni