Municipiul Cluj Napoca a găzduit ieri Gala Premiilor UNITER. 11 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară au ajuns aseară, la Teatrul Național Cluj-Napoca.

Premiul de excelență i-a revenit companiei de teatru UNTEATRU, din București, iar actorii Maia Morgenstern și Florin Piersic au primit distincții pentru întreaga activitate. De asemenea, tot pentru întreaga carieră au fost premiați și regizorul Cristian Pepino, scenograful Nina Brumușilă și criticul şi istoricul de teatru Doina Papp.
La categoria Cel mai bun actor în rol secundar, CÂȘTIGĂTOR  fost desemnat Richard Balint, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul” de Conor McPherson, regia Cristian Juncu la Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.
Au mai fost nominalizați:
  • Alexandru Jitea, pentru rolul Mitch din spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga la Teatrul Metropolis, București
  • Ionuț Vișan, pentru rolul Medvedenko din spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban la UNTEATRU, București