Primele zile de caniculă din 2019 au adus fierbere mare în rândul organizației UDMR Târgu Mureș. Declarațiile liderilor UDMR trebuie privite prin filtrul pregătirilor interne pentru alegerile locale de anul viitor.

Soós Zoltán, candidatul UDMR la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș în 2016 a anunțat că se retrage “din toate funcțiile și angajamentele avute în organizația târgumureșeană a UDMR. Consider importantă crearea unei conduceri noi a orașului, care să nu depindă de interesele lui Florea și în care ar primi un rol și intelectualitatea urbei, momentan rămasă pe dinafară. Doar așa avem șanse să câștigăm în 2020”, a transmis Sóos Zoltan, care a acceptat, într-un interviu pentru Agenda de Mureș că nu exclude o eventuală candidatură la Primăria municipiului Târgu Mureș, la alegerile din 2020.

Anunțul lui Soós vine la puțin timp după demisia din funcția de consilier local UDMR a lui Furó Judit, care și-a motivat fără echivoc plecarea din Consiliul Local: “În luarea deciziilor importante privind viitorul orașului întotdeauna au dominat trocurile politice precum și diferitele opinii care uneori au rezultat chiar și decizii inacceptabile din punct de vedere profesional. Astfel de decizii au fost luate în cazul modernizării centrului, al numeroaselor probleme nerezolvate din transportul local, al îndatoririi excesive a orașului, îndatorire ce va regresa de acum încolo pe mulți ani dezvoltarea Târgu Mureșului”.

Plecarea lui Furó din Consiliul Local ar fi trebuit să îl aducă în legislativul local pe directorul Liceului Romano Catolic, Tamási Zsolt. Acesta a refuzat însă, referindu-se la alegerile locale din 2016: ”Nu mă pot identifica  cu rolul de soldat neinstruit când aș fi obligat să iau decizii pe care le-ar putea pretinde conducerea orășenească pe baza disciplinei fracționale, și despre care eu aș ști că nu servesc intereselor noastre.

Ulterior refuzului lui Tamási, locul lui Furó Judita în Consiliul Local  va fi ocupat de Boroș Gyula.

În replică la toate aceste mișcări din cadrul UDMR Târgu Mureș, președintele organizației, deputatul Vass Levente admite că ”Florea trebuie schimbat! La alegeri.Între alegeri însă trebuie să conlucrăm cu el, trebuie păstrată comunicarea, ne place sau nu, el este primarul!”

 

Articolul precedentA început lupta pentru fotoliul de primar al Târgu Mureșului…
Articolul următorPORNOGRAFIE INFANTILĂ: Olandez de 71 de ani, arestat în Sibiu de polițiști și procurori mureșeni