Miercuri, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.5 Miercurea Nirajului au fost sesizați prin Apel 112, de către un tânăr, cu privire la faptul că e posibil ca tatăl acestuia să se fi sinucis într-un imobil situat pe raza comunei Livezeni.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și echipaje de jandarmi și pompieri, care au pătruns în imobil, constatând că cele sesizate se confirmă.

În interiorul imobilului a fost găsit spânzurat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Livezeni.

La fața locului a fost solicitat și un echipaj medical care a constatat decesul acestuia.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la S.M.L Târgu Mureș în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

Polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului.

Surse demne de încredere au confirmat că bărbatul găsit mort este Siviu Cosmin Moldovan, soțul judecătoarei care s-a sinucis în noiembrie 2019.

Dr. Silviu Cosmin Moldovan era conferenţiar universitar la UMFST Târgu Mureș, specializat pe simulare aplicată în medicină, cadru didactic la Centrul de Simulare și Abilități Practice.

Vă reamintim că, în 5 noiembrie 2019, judecătoarea Cristina Moldovan, de la Curtea de Apel Targu Mures a decis să îşi pună capăt zilelor. A plecat cu maşina din Livezeni, acolo unde locuia, în apropierea localităţii Sărăţeni, la aproximativ 40 de kilometri de casă.

Soţul a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa că soţia sa a dispărut şi a lăsat un bilet de adio. Poliţiştii au găsit-o cu gâtul tăiat, într-o baltă de sânge, lângă maşina personală. Tânăra a fost transportată de urgenţă la spital, însă starea ei a fost critică şi a intrat în moarte cerebrală.

Judecătoarea în vârstă de 38 de ani a murit la spitalul din Târgu Mureş, câteva zile mai târziu.

Femeia era în moarte cerebrală, iar familia a decis ca aceasta să fie deconectată de la aparate şi să doneze organele.