Au fost anunțate o serie de măsuri pentru gestionarea pacienților infectați cu SARS-COV2, la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Vineri au fost finalizate toate lucrările la Clinica de pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 1, care poate prelua pacienții COVID. În același timp, a fost solicitată transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2.

S-a dispus de urgență și începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți COVID19 și Non-COVID, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță.
A început livrarea de urgență din magazia spitalului, către secțiile clinice, a materialelor de protecție, astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19, în funcție de bolile asociate.

S-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, care va produce echipamente de protecție și care până la sfârșitul stării de urgență,  va asigura întreaga capacitate pentru Spitalul Clinic Județean Mureș.
Instituția Prefectului a primit solicitarea de alocare a 13 corturi încălzite, pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților, la toate secțiile aparținătoate SCJ Mureș.

Informațiile au fost furnizate de prefectul Mara Togănel, care a mai anunțat că, aseară, a discutat cu reprezentanții Armatei pentru a răspunde solicitării Spitalului Cinic Județean Mureș, iar corturile vor ajunge la spital în cel mai scurt timp.