Au fost anunțate o serie de măsuri pentru gestionarea pacienților infectați cu SARS-COV2, la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Vineri au fost finalizate toate lucrările la Clinica de pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 1, care poate prelua pacienții COVID. În același timp, a fost solicitată transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2.

S-a dispus de urgență și începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți COVID19 și Non-COVID, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță.
A început livrarea de urgență din magazia spitalului, către secțiile clinice, a materialelor de protecție, astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19, în funcție de bolile asociate.

S-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, care va produce echipamente de protecție și care până la sfârșitul stării de urgență,  va asigura întreaga capacitate pentru Spitalul Clinic Județean Mureș.
Instituția Prefectului a primit solicitarea de alocare a 13 corturi încălzite, pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților, la toate secțiile aparținătoate SCJ Mureș.

Informațiile au fost furnizate de prefectul Mara Togănel, care a mai anunțat că, aseară, a discutat cu reprezentanții Armatei pentru a răspunde solicitării Spitalului Cinic Județean Mureș, iar corturile vor ajunge la spital în cel mai scurt timp.

Articolul precedentPeste 100 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș sunt în AUTOIZOLARE
Articolul următor141 de pacienți infectați cu COVID19 sunt internați la ATI