La Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, echipa de specialiști coordonată de acad.prof.univ.dr. Horațiu Suciu a efectuat, în această seară, al doilea transplant de cord din 2019.

Primitorul cordului transplantat este un tânăr de 24 de ani din Sălaj, aflat într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă. Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, fiind un cord foarte bun, de la un pacient în vârstă de 39 de ani.

Conform profesorului Horațiu Suciu, primitorul cordului se afla “într-o stare terminală practic, fiind internat de aproximativ de o săptămână, cu o afecţiune cardiacă ce a debutat brusc şi foarte grav, pentru că a dezvoltat fenomenul de insuficienţă cardiacă.”

Pacientul a avut trei internări într-un interval scurt de timp, în care a suferit o decompensare cardiacă, nereductibilă şi neresponsivă la tratamentul conservator, fapt care impunea o intervenţie de acest tip sau suport circulator mecanic.

Doctorul Sorin Paşcan, şeful Secţiei ATI din cadrul IUBCvT Târgu Mureş, le-a mulțumit “colegilor din Baia Mare, în special doctorului Mureşan, care s-a ocupat de donator şi ne ajută şi pe noi foarte mult atunci când donatorul e îngrijit cum trebuie şi inima e de foarte bună calitate”.

În urmă cu două zile, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

sursa video: Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş

Articolul precedentASTĂZI: Accident între două autobuze, la Târnăveni. TREI FEMEI accidentate ușor
Articolul următorPNL Mureș: „Calitatea vieții mureșenilor se va degrada cu fiecare zi în care PSD și ALDE rămân la guvernare”