15 mii de turişti s-au aflat în Cetatea Medievală Sighişoara în perioada în care s-a desfăşurat cea de-a XVII-a ediţie a ProEtnica, cel mai mare festival intercultural din România.

În perioada 21 – 25 august, piaţa centrală a cetăţii a devenit o uriaşă scenă de cântec, dans şi bucurie, precum și pentru spectacole susţinute de peste 600 de reprezentanţi ai celor 20 de organizaţii ale minorităţilor din România.

Proiectul ProEtnica a fost implementat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Consiliul Judeţean Mureş, în calitate de parteneri cu aport financiar, precum şi de Guvern, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în calitate de finanţator.

Proiectul se bucură de sprijinul Ambasadei Germaniei în România, Ministerului pentru Ştiinţă, Cercetare şi Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania, Institutului Cultural Român, Municipiului Sighişoara, FUEN (Federal Union of European Nationalities), Institutului pentru Relaţii externe din Stuttgart (Institut fur Auslandsbeziehungen Stuttgart), Asociaţiei Divers şi PEN România.

sursa: Agerpres

Articolul precedent7 milioane de lei, bani europeni, pentru companiile din Miercurea Nirajului
Articolul următorA început sărbătoarea comunității maghiare din Târgu Mureș