Instituția Prefectului – Județul Mureș a găzduit o întâlnire între reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii din județul Mureș.

Proiectele ministerului au fost prezentate de Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat, care a prezentat și ultimele noutăți privitoare la programele de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii.

Participanții la dezbatere, mare parte beneficiari ai programului START-UP Nation, au adus în discuție problemele cu care s-au confruntat în implementarea proiectelor dar au formulat și propuneri referitoare la eficientizarea accesării fondurilor în sesiunea 2019-2020.

”Sunt plăcut surprins că la această dezbatere a venit un număr mare de întreprinzători și va trebui să organizăm mai multe întâlniri de acest tip, inclusiv cu celelalte instituții de gestionare a fondurilor, ADR Centru sau AFIR. Aceste întâlniri sunt benefice pentru că participanții pot găsi răspunsuri la întrebările referitoare la modul de desfășurare a programelor, dar și pentru că aici se fac propuneri legate de metodologie și îmbunătățirea modului de derulare a acestora. În județul Mureș, prin Programul naţional multianual de microindustrializare s-au semnat 5 contracte, în valoare de 1,7 milioane lei și aproximativ 300 de proiecte sunt finanțate prin programul START-UP Nation, în valoare de 1,5 milioane de lei,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Propunerile ridicate în ședința de astăzi vor fi analizate și incluse în documentele privind noua sesiune de accesare a programului START-UP Nation, care vor intra în scurt timp în dezbatere publică.

Articolul precedentJOI: Primul marș de protest al bicicliștilor din Târgu Mureș
Articolul următorTârgu Mureșul și alte 12 orașe găzduiesc Noaptea Albă a Galeriilor