Forțele de ordine din județul Mureș au aplicat, în ultimele 24 de ore, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în pandemie, cele mai multe pentru nepurtarea măștii de protecție. Printre amendați se află și administratorul unui local din Târgu Mureș.

 

 

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat si au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Potrivit IPJ Mureș, la data de 19 februarie, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 140 de societăți comerciale, peste 210 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2060 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.500 de lei, dintre care:

– 138 de sancţiuni, în valoare de 30.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 25 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Unul dintre cei amendați este administratorul unui local din Târgu Mureș.

„La data de 19 februarie a.c., imediat după ora 23.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, împreună cu polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș au desfășurat o acțiune punctuală, în municipiul Târgu Mureș, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În urma activităților efectuate, a fost întreruptă activitatea unui local public, care se desfășura în spațiu închis, în municipiul Târgu Mureș, cu încălcarea prevederilor legale cu privire la respectarea programului de lucru. 

În momentul intervenției forțelor de ordine, în interiorul localului au fost identificate 32 de persoane.

Activitatea a fost întreruptă, iar persoanele prezente au fost legitimate şi sancţionate contravenţional, cu amenzi, în valoare totală de 16.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, pentru neregulile constatate, faţă de administratorul societății comerciale în cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amenzi, în valoare totală de 8.000 de lei”, a precizat Emanuela Farcaș, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentIA PASTILA SRS: Presiuni uriașe pe managerii de spitale
Articolul următorCoronavirus UPDATE: 57 decese şi 2.721 noi infectări | Situaţia pe judeţe