Amenzi de peste 8.000 lei au fost aplicate în ultimele 24 de ore de polițiștii mureșeni, în urma acțiunilor pentru prevenirea și răspîndirea pandemiei de CoVid-19. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea msăurilor de protecție individuală. 

 

 

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat si au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 22.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 100 de societăți comerciale, peste 190 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1420 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, dintre care:

 

– 98 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

 

-27 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00).

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentIa pastila SRS! Cât de iresponsabil poate fi un ministru?
Articolul următorTânăr din Târgu Mureș, încarcerat! A fost condamnat pentru trafic de droguri