Prognoza meteo a fost actualizată de meteorologi. Potrivit ANM, România va trece prin noi episoade de vijelii, deși aria a fost cu mult restrânsă. O nouă avertizare cod galben de fenomene extreme a fost emisă astăzi. Temperaturile scad brusc – maximele nu vor mai depăși 28 de grade. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

O nouă prognoză meteo a fost anunțată de meteorologi. Este cod galben de ploi. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD GALBEN DE PLOI

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 27 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 21:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.
       
În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50…70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Imagine

Articolul precedentZborurile în Belgia, afectate în acest weekend din cauza unei greve a piloților Ryanair
Articolul următorRomânia se afundă: datoria publică a depășit 50%