La data de 31 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, au efectuat 3 percheziții, în localităţile Tîrgu Mureş şi Sânpaul.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării mai multe cartușe calibru 5,6 mm şi proiectile pentru muniție calibru 5,6 mm din categoria celor interzise la deţinere şi utilizare persoanelor care au calitatea de vânători, precum şi proiectile, pulbere, capse, tuburi, dispozitive şi mecanisme ce pot fi utilizate în vederea confecţionării artizanale de muniţie pentru arme letale.

Perchezițiile au fost efectuate la locuinţele unui bărbat de 64 de ani din Tîrgu Mureş, bănuit că ar fi deţinut şi confecţionat, fără drept, muniţie artizanală, pe care ar fi utilizat-o şi la comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic.

De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării şi 2 arme letale deţinute legal, cal.12 mm şi 5,6 mm, precum şi muniţia aferentă, în vederea administrării întregului material probatoriu în cauză.

În urma administrării probatoriului, în data de 31 august a.c. faţă de persoana în cauză poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi braconaj, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului competent.

Articolul precedentMIERCURI: Exercițiu de testare a sistemului de alarmare publică, în Târgu Mureș
Articolul următorÎN WEEK-END: Show auto-moto pe Transilvania Motor Ring