Adevărul.ro scrie că Ioan Cupşa este favorit pentru preluarea Ministerului Justiției, în timp ce Ludovic Orban a declarat că parlamentarul „are toate calităţile” pentru această funcţie.

În luna mai, PNL l-a propus pe Cupşa pentru o funcţie de judecător al Curţii Constituţionale.

Ioan Cupşa se află la a doua legislatură în Parlamentul României. Liberalul s-a remarcat în prima legislatură, 2012-2016, prin activitatea în comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precum şi prin mai multe iniţiative legislative, atât în domeniul Justiţiei, cât şi al educaţiei.

În legislatura actuală, 2016-2020, deputatul orădean s-a evidenţiat în Comisia Juridică a Camerei, unde este vicepreşedinte, în Comisia pentru Sistematizarea legilor justiţiei (aşa-zisa comisie Iordache), unde de asemenea este vicepreşedinte, şi a acţionat pentru blocarea unor propuneri de modificări a legislaţiei penale propuse de PSD şi ALDE, precum şi prin câteva zeci de sesizări făcute la CCR, aproape toate admise, tot pe marginea modificărilor legislaţiei penale.

Al doilea mureșean aflat în cărți pentru preluarea unui portofoliu în Guvernul Orban este Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, reghineanul Gabriel Toncean.

El este consilierul pe probleme de sport al președintelui PNL, Ludovic Orban și președinte al organizației PNL Reghin.

Toncean a fost invitat la evenimentul ”Arnold Classic Europe”, susținut în Barcelona, între 28-30 septembrie 2018.

Gabriel Toncean a fost unul dintre invitații speciali ai Președintelui IFBB (International Federation of BodyBuilding and Fitness), Dr. Rafael Santonja, alături de președintele federației din Panama- Generalul Juan Santiago Estrada și de coordonatorul Asociației Comitetului Olimpic Lucien Arvarez Salichs.

Ca în fiecare an, invitatul-vedetă de la eveniment a fost Arnold Schwarzenegger, care a socializat cu participanții, a încurajat dezvoltarea sportului și a împărtășit tuturor detalii despre viața sa de sportiv de performanță.

Actorul a luat cina împreună cu familia și cu invitații speciali, printre care și care și președintele Toncean alături de soție, care se aflau la a doua sa întâlnire cu guvernatorul.

 

Articolul precedentATENȚIE! Polițiștii mureșeni urmăresc astăzi trecerile la nivel cu calea ferată
Articolul următorREȚINUT: Încasa bani pe telefoane mobile pe care nu le mai livra