Kelemen Hunor a declarat că în cele trei zile care s-au scurs de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, niciunul dintre candidaţii care participă la turul doi nu a contactat UDMR pentru a solicita sprijin din partea uniunii. “În aceste condiţii, nu putem şi nu vrem să facem campanie pentru niciunul dintre candidaţi. Ne bazăm pe înţelepciunea electoratului. Îi încurajăm să participe la scrutin, pentru că de fiecare dată asta le recomandăm, şi să voteze după propria conştiinţă”, a precizat președintele UDMR.

Kelemen Hunor a declarat că, în ciuda tuturor nemulţumirilor şi supărării sale, personal va vota candidatul a cărui formaţiune politică aparţine Partidului Popular European (PPE), Klaus Iohannis.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, politicianul a declarat că, ţinând cont de ponderea de 6,5% a maghiarilor din România, 3,9% este un rezultat bun pentru că sunt alegeri prezidenţiale, când o parte dintre maghiari votează util. Îşi exprimă votul în favoarea unui candidat care are şanse să câştige alegerile. “Nu spunem că am obţinut o victorie, asta am putea spune dacă aş fi câştigat alegerile. Spunem că am obţinut un rezultat bun“, a explicat Hunor Kelemen.

Articolul precedentACUM: Se caută hoții de componente de la infrastructura critică
Articolul următorVor avea sau nu formațiunile politice maghiare un candidat comun pentru funcția de primar al Târgu Mureșului?