Vaccinarea pentru categoria de vârstă 12-17 ani va începe în România de luni, 2 august. Copiii vor fi imunizați cu serul Moderna.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că platforma pentru realizarea programărilor urmează să fie optimizată, iar imunizarea se va face în două doze, la interval de 28 de zile, în toate centrele în care există vaccin de la Moderna.

„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, marți, în conferința de presă.

Gheorghiță a precizat că procedurile sunt similare cu populația de peste 18 ani, respectiv administrarea a două doze la interval de 28 de zile, iar consimțământul adulților este obligatoriu.

Pe 23 iulie Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Administrarea vaccinului Spikevax (Moderna) la grupa de vârstă 12-17 ani se va face similar ca la persoanele de peste 18 ani, adică două injecţii administrate în partea superioară a braţului, la un interval de patru săptămâni.

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentUnul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, UNTOLD recrutează peste 2000 de voluntari
Articolul următorFOTO | TIR încărcat cu animale răsturnat în judeţul Mureş: două au murit, iar 21 au fost salvate