Începând din ianuarie 2022, casele individuale din Târgu Mureș vor colecta selectiv deșeurile, anunță Primăria Târgu Mureș. Sunt vizate circa 7.000 de gospodării.

 
Începând din 17 ianuarie 2022, Primăria Municipiului Târgu Mureș, prin operatorul de salubrizare, începe primul proiect de colectare selectivă a deșeurilor din istoria orașului. Pentru început, colectarea selectivă va fi implementată în zonele cu locuințe individuale (zona de case), adică vor fi vizate aproape 7 mii de gospodării din Târgu Mureș.
„Deșeurile reciclabile vor fi colectate pe patru categorii, în saci de culori diferite: plastic/metal (galben), hârtie/carton (albastru), sticlă (verde), respectiv deșeuri biodegradabile, care pot fi puse în saci de altă culoare. Sacii colorați (galben, albastru și verde) vor fi asigurați de către operator.
 Operatorul va colecta sacii cu deșeuri selective amplasați în fața gospodăriilor săptămânal, de luni până sâmbătă, între orele 7.00 și 15.00, după un program prestabilit, pe străzi. Deșeurile selective nu se colectează în aceeași zi cu deșeurile menajere (procedura de colectare a acesteia din urmă nu suferă modificări și nu este influențată în niciun fel de colectarea selectivă). Sacii vor fi ridicați de mașini distincte (în funcție de categoria de deșeuri,) care nu vor circula neapărat în tandem, dar vor respecta programul prestabilit”, transmite municipalitatea târgumureșeană.
În primul trimestru a anului 2022 proiectul va fi extins, pas cu pas, printr-un program pilot, la blocuri. Primăria Târgu Mureș a demarat deja licitația pentru infrastructura necesară.

Sursa: Realitatea de Mures