Numărul proiectelor mari de investiţii în domeniul agricol şi al industriei alimentare depuse în cadrul programului de dezvoltare economică a unor județe din Transilvania, finanţat de Guvernul Ungariei, a depăşit aşteptările – scrie cotidianul de limbă maghiară Krónika.

Mónika Kozma, directorul Fundaţiei Pro Economica din Târgu-Mureş, cea care coordonează depunerea proiectelor, spune că  “până la termenul limită, de la sfârşitul lunii ianuarie, au fost depuse 73 de mari proiecte de investiţii, iar după analizarea conţinutului şi îndeplinirii criteriilor de participare, vor fi expediate săptămâna aceasta somaţiile de depunere a documentelor lipsă. Cea mai mica sumă solicitată, pe lângă contribuţia proprie de 50 la sută, este de 200 de mii de euro, iar cea mai mare 7,5 milioane de euro. Publicarea rezultatelor finale ale concursului de proiecte va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii aprilie.”

Directorul Fundaţiei Pro Economica a declarat că „va fi verificată situaţia în teren, iar punctajul va fi acordat de către specialişti în drept şi în domeniul financiar. Aceasta a adăugat că va exista o analiză a proiectelor în România, dar şi în Ungaria, iar după o comparaţie între cele două va fi luată o decizie finală cu privier la proiectele câştigătoare.”

sursa: MTI

Articolul precedentClădirea Teatrului Național din Târgu-Mureș, sărită și în acest an din buget
Articolul următorRăzboi în politica mureșeană. Își va exclude și UDMR consilierii locali?