După învestirea Guvernului Orban, a început numărătoarea inversă pentru schimbarea prefecților.

Săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a afirmat că prefecţii şi subprefecţi vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, iar ulterior va începe evaluarea şefilor instituţiilor deconcentrate.

„În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă, (…) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţi şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului”, a spus Rareş Bogdan.

Surse din cadrul Partidului Național Liberal afirmă că se evaluează mai multe persoane care dețin competențele necesare pentru ocuparea acestei poziții.

Aceleași surse indică numele consilierului județean Mara Togănel, ca fiind unul dintre cele mai vehiculate în strategia Cabinetului Orban, pentru a fi reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, și-a dat deja demisia din funcție marți. “Guvernul de care am fost susținut și care a susținut toate proiectele județului in ultimii doi ani și jumătate tocmai a fost demis.Este o demisie de onoare”, a scris Eduard Popica pe Facebook.

Articolul precedentMureșul, model de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie
Articolul următorUn tâlhar și un hoț, prinși de polițiștii din Târnăveni. Amândoi au ajuns la închisoare