Deputatul PMP Marius Pașcan i-a adresat o epistolă dură primarului municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea (ALDE).

Tema intervenției publice se referă la imobilele în care astăzi funcționează Colegiul Național „Unirea” și Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc” din Târgu-Mureș”.

Pașcan susține că “Primăria Târgu-Mureș s-a făcut că plouă, întrucât coabitarea politică cu UDMR și interesele derizorii pentru diverse afaceri mergeau strună, astăzi primarul Dorin Florea s-a trezit la cruda realitate și, brusc, peste noapte deșteptat din pumnii udemeriștilor care-i dau cu flit la buget, a declarat presei că „municipalitatea va demara demersurile necesare pentru ca imobilul care adăposteşte Colegiul Naţional «Unirea» să revină în patrimonial oraşului”.

Pașcan își completează intervenția la adresa lui Florea spunând că, “în virtutea atribuțiilor și competențelor dumneavoastră legale, domnule primar, se cuvenea să acționați de îndată, în scopul apărării intereselor statului, a municipalității, și să atacați pe cale extraordinară, prin revizuire, retrocedarea nelegală a imobilelor de pe str. Mihai Viteazul nr. 15. I-ați pasat speța, strategic, viceprimarului pesedist, Sergiu Papuc, care a tratat cazul cu „șut”, irosind trei ani degeaba, timp în care cazul putea fi soluționat definitiv în favoarea patrimoniului statului și al orașului”.

Mesajul lui Pașcan către Dorin Florea se încheie cu o întrebare retorică: “suportați consecințele și ponoasele și va trebui să țineți piept asaltului pentru evacuarea Colegiului Național „Unirea” din Târgu-Mureș, ambalat chiar printr-un dosar penal.  La ce v-a servit trădarea și unde v-a dus?!”

Articolul precedentFOTO/ TRAGEDIE la Stânceni: trei morți într-un accident rutier
Articolul următor34 de firme din domeniul medical din Mureș, sprijinite printr-un proiect european