Cu două contracte de finanțare nerambursabilă semnate și patru obiective majore pentru comunitate, pe care le urmăresc investițiile propuse, viața celor peste 7.000 de cetățeni din Sărmașu de Mureș se va îmbunătăți, iar standardele europene vor deveni o actualitate pentru ei. Contractele de finanțare au fost semnate la sediul ADR Centru de primarul orașului, Ioan Mocean și directorul general ADR Centru, Simion Crețu.  

Prin primul contract de finanțare cu titlul ”Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Sărmașu prin construirea și dotarea Centrului Recreativ Sărmașu și modernizarea spațiului public urban adiacent” primăria orașului și-a propus realizarea a două obiective. Primul obiectiv constă în construirea și dotarea Centrului Recreativ Sărmașu cu destinația de bază sportivă și de agrement – teren sportiv Sărmașu, iar al doilea urmărește reabilitarea și modernizarea a peste 5,4 km de străzi. Al doilea contract de finanțare semnat, cu titlul ”Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Sărmașu prin construirea și dotarea creșei nr.1 Sărmașu și modernizarea spațiului public urban adiacent”, vizează înființarea și dotarea creșei nr. 1 din Sărmașu prin reabilitarea si extinderea unui imobil existent, modernizarea spațiului public urban pe o lungime totală de 1,12 km și modernizarea zonelor pietonale aferente străzilor care vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime totala de 906 ml.

În primul proiect, care se va finaliza până în 30.10.2022, se va investi un buget total de 24.140.692,06 lei Cel de-al doilea proiect care se estimează a se finaliza până în 30.04.2022, are o valoare totală de 5.689.880,49 lei.

Îmbunătățirea gradului de atractivitate și accesibilitate a orașului Sărmașu, precum și creșterea competitivității lui ca locație pentru afaceri, este obiectivul pe termen lung al acestor proiecte depuse de primăria Orașului Sărmașu”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

 

 

 

 

Articolul precedentUn urs a ajuns în curtea școlii din Breaza
Articolul următorPietoni acroșați de mașini, în Târgu Mureș și Răstolița