Premierul Ungariei s-a întâlnit, miercuri, cu studenții Universității private cu predare în limba maghiare Sapientia, cu reprezentanții UDMR din administrația publică și cu episcopii bisericilor tradiționale maghiare din Transilvania.

Importanța alegerilor europarlamentare a fost dezbătută la întâlnirea în cadrul căreia premierul Viktor Orbán a discutat cu liderii maghiari ai autorităților locale din Transilvania.

La întâlnire a participat și Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, care a declarat că „Viitorul comunităților noastre depinde într-o mare măsură de deciziile pe care le va lua Uniunea Europeană în perioada următoare. De aceste decizii depinde dacă vor fi în continuare fonduri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare sau dacă se vor adopta reglementări exprese pentru protecţia minorităţilor la nivelul UE. Doar împreună suntem suficient de puternici pentru a realiza acest lucru, de aceea alegerile europarlamentare din 26 mai au o miză serioasă.”

La conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR Hunor Kelemen, Viktor Orbán a subliniat că maghiarii care doresc să consolideze reprezentarea comună maghiară de la Bruxelles, trebuie să voteze UDMR în România.

 

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Întâlnire între liceeni și tineri aflați în penitenciar
Articolul următorLUNI: Start la Zilele Târgumureșene