Jurnaliștii de la “Agenda de Mureș” au publicat un material care poate răsturna soarta alegerilor din Târgu Mureș.

Investigația arată că “programul de campanie al liderului PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar a fost verificat cu minuțiozitate de specialiști în comunicare și relații publice care au realizat o analiză a textelor publicate de liderul liberal în prima ediție a ziarului său de campanie.”

Publicația arată că mare parte din ideile celui care dorește să fie candidat al PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș se regăsesc fie pe pagini publice ale unor instituții de presă, textele fiind preluate cuvânt cu cuvânt, fie pe paginile publice ale unor autorități locale sau ale unor furnizori de soluții practice inclusiv pentru petrecerea timpului liber.

Cei care au realizat analiza vă pun la dispoziție – și noi le preluăm mai jos – atât link-urile spre paginile de unde textele au fost copiate, dar și coduri QR, simpla scanare a acestora cu telefonul mobil direcționându-vă spre sursa ideilor echipei liderului PNL Tîrgu-Mureș, sursă care ar fi trebuit să fie inclusă în materialul electoral.

Am scanat unul dintre QR-code-uri, care ne conduc, culmea, spre unul dintre proiectele Primăriei PSD a  sectorului 4. Textul proiectului PSD este copiat ad literam în ziarul PNL “ReStart Târgu Mureș”!

Pagina Facebook “Clubul Seniorilor Sector IV”: „Clubul Seniorilor” este un loc special dedicat persoanelor de varsta a treia. Este un centru de zi modern, cu o capacitate de 80 – 100 locuri/zi, un spaţiu de relaxare şi socializare pentru pensionarii din sectorul 4, fiind destinat stimulării intercomunicării şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială proactivă. ,,Clubul Seniorilor” dezvoltă şi încurajează legăturile interumane, inclusiv cu familiile si apropiatii persoanelor vârstnice. Prin activităţile pe care le desfăşoară permite menţinerea unei vieti socio-culturale active si stimulează participarea activa a persoanelor vârstnice la acestea.

Ziarul “Restart Târgu Mureș”: „Clubul Seniorilor” este un loc special dedicat persoanelor de vârsta a treia. Este un centru de zi modern, cu o capacitate de 80 – 100 locuri/zi, un spaţiu de relaxare şi socializare pentru pensionarii din municipiul Târgu Mureș, fiind destinat stimulării intercomunicării şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială proactivă. ,,Clubul Seniorilor” va dezvolta şi încuraja legăturile interumane, inclusiv cu familiile si apropiaţii persoanelor vârstnice din oraşul nostru. Prin activităţile pe care le vor desfăşura, le vor permite seniorilor noștri menţinerea unei vieţi socio-culturale active și vor stimula participarea activa a persoanelor vârstnice la acestea.

“Agenda de Mureș” scrie că “aceste aspecte pun în discuție în acest moment atât credibilitatea proiectului al cărui nume a fost încă de la început considerat un plagiat, cât și a echipei aliniată în spatele acestuia și condusă de Ervin Molnar.”

Contactat de Agenda de Mureș, liderul PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar respinge ideea unui plagiat grosolan așa cum reiese din analiza de mai sus. „Textul cu siguranță nu e copiat, este posibil ca membrii echipei să se fi inspirat din unele proiecte care au fost implementate în alte țări sau municipii dezvoltate, nu văd nimic greșit în asta. Singurul articol care este în mare parte preluat este cel legat de pistele pentru bicicliști, iar sursa este indicată în articol, studiul fiind unul public, pus la dispoziția opiniei publice în urmă cu câțiva ani”, a declarat liderul PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar, care își dorește să obțină sprijinul colegilor săi pentru a intra în competiția pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș în competiție fiind și cardiologul Theodora Benedek, dar și omul de afaceri Cosmin Pop.

Articolul precedentFake news politic cu IZ PENAL la Târgu Mureș! Ministrul Sănătății sesizează organele de cercetare
Articolul următorReacție fermă: Theodora Benedek demontează fake-news-ul