Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților a declarat, miercuri, că relaxările programate la 1 iunie vor avea loc indiferent de numărul persoanelor vaccinate.

„Părerea mea e că putem vorbi de relaxări. De altfel, domnul prim-ministru și domnul președinte au și vorbit de o relaxare graduală astfel încât să revenim cât mai rapid la normalitate. Depinde de vaccinare, dar depinde și de măsura în care oamenii continuă să se protejeze, chiar dacă nu sunt vaccinați, pentru că indicatorul de bază este incidența, numărul de infectări pe zi, iar aici eu zic că lucrurile se îndreaptă spre o direcție bună și cred că dacă mergem pe acest trend, putem, cu adevărat, să revenim la o viață normală.

Acum, nu o să apucăm să taxăm pentru că nu am atins 5 milioane. E vorba și de o îmbunătățire permanentă a campaniei de vaccinare. Se simte că în mediul rural e o apetență mai mică pentru vaccinare. Sigur, acolo și riscul de îmbolnăvire e un pic mai mic, dar este necesar și acolo, și deja sunt caranvane mobile care se deplasează în mediul rural. Noi am hotărât să cerem tuturor primarilor liberali să se implice activ în campania de vaccinare în convingerea cetățenilor din localitățile pe care le conduc să se vaccineze.

Comparându-ne cu alte țări europene, campania noastră a fost de succes”, a declarat Ludovic Orban, miercuri.

„Copiii și nepoții îi pot convinge pe părinți și bunici să se vaccineze”, consideră Ludovic Orban.

 

Articolul precedentFOTO | Pericol de inundaţii în Bistra Mureşului! Pompierii au decolmatat un pod
Articolul următorExplozie la o casă din Curteni! Un bărbat a fost rănit