Din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare a se institui restricții de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu.
 
Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă de către ANM prin care se menționează că luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei valul de caldură va persista, iar canicula se va intensifica. Valul de caldură și disconfort termic va persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19-20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului. Se vor înregistra temperaturi în general de 37-39 °C.
 
Astfel, în perioada 17-19 iulie, intervalul orar 12:00 – 20:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bihor, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași. Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi traficul se va desfășura în condiții normale.
 
Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

➖ Transporturilor de persoane;
➖ Transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
➖ Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
➖ Transporturi funerare;
➖ Transporturi poștale;
➖ Transporturi de echipamente de prim ajutor;
➖ Transporturi pentru distribuire de carburanți;
➖ Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
➖ Transporturi pentru tractări vehicule avariate;
➖ Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
➖ Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
➖ Transporturi apă îmbuteliată;
➖ Transporturi produse provenite din exploatări agricole;
➖ Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.
 
De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare. Vom reveni cu noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de ANM, transmite CNAIR.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentIată ce să NU faci dacă ai părul gri
Articolul următorCare sunt riscurile folosirii aerului condiţionat