În ceea ce priveşte vaccinul şi perspectiva apariţiei unui booster până în toamnă, publicaţia citează mai mulţi specialişti, iar concluzia este că ”virusul poate depăşi continuu vaccinurile”.

Săptămâna trecută, Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au raportat în medie puţin mai mult de 100.000 de cazuri noi pe zi.

Dar experţii în boli infecţioase ştiu că acest bilanţ este sub cel real, care poate ajunge la un milion, a spus Eric Topol, profesor la Scripps Research, care urmăreşte îndeaproape evoluţia pandemiei. 

Anticorpii de la vaccinuri şi de la infecţiile anterioare cu COVID-19 oferă protecţie limitată împotriva BA.5, ceea ce face ca Topol să o numească „cea mai rea versiune a virusului” pe care a întâlnit-o.

Alţi experţi subliniază că, în pofida faptului că a fost lovită de mai multe runde de subvariante omicron din ce în ce mai contagioase, ţara nu a înregistrat încă o creştere dramatică a spitalizărilor. Aproximativ 38.000 de persoane erau spitalizate la nivel naţional cu COVID până vineri, potrivit datelor The Washington Post.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentHoroscop 11 iulie. Zodia care devine irascibilă peste noapte!
Articolul următorCRIZĂ de medicamente în România. Bolnavii cronici și copiii, afectați de LIPSA din farmacii