În județul Mureș, la data de 25 martie, ora 13.00, se înregistrează 3.284 persoane autoizolate la domiciliu și 95 de persoane aflate în spațiile de carantină. 10 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore. De asemenea, 28 persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

Polițiștii mureșeni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, aproape 400 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș au desfășurat peste 570 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2500 de persoane și 169 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a activităților desfășurate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 68.000 de lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării, în valoare totală de 7700 de lei. Totodată, 2 persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât acestea nu au respectat prevederile legale incidente.

De asemenea, noaptea trecută, în intervalul orar 22:00-06.00 s-a acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică în vederea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020. Au fost controlate în trafic peste 490 de autovehicule și legitimate peste 670 de persoane, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art.5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020, valoarea acestora depășind suma de 60.000 de lei.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Ieri, 24 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș a controlat alte 5 market-uri și o piață de zi. Au fost aplicate 4 amenzi în valoare totală de 7.200 lei, pentru nereguli ca necunoașterea modului de utilizare a  substanțelor dezinfectante și neefecutarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție.

Ieri, 24 martie 2020, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Budapesta. Din numărul total de 26 de pasageri, 9 au intrat în autoizolare la domiciliu. De asemenea, toți cei 120 de pasageri ai cursei de la Londra au intrat în autoizolare la domiciliu.

Articolul precedentPeste 100.000 de persoane se află în izolare la domiciliu în România
Articolul următorRomânia, la mâna „Miticilor”. Cel mai abject gest pe care-l poate face un politician