Un scandal de proporții a devenit public, prin atacurile reciproce, dintre Péter Ferenc, președintele UDMR Mureș și Vass Levente, liderul UDMR Târgu Mureș. Miza ascunsă a disputei este desemnarea candidatului pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș și viitoarea listă de consilieri locali. Péter Ferenc îi acuză pe actualii consilieri și organizația municipală a UDMR de blat cu echipa Executivului, condusă de primarul Dorin Florea.

Péter Ferenc, președinte al Consiliului Județean Mureș: „Urmăresc cu grijă ceea ce se întâmplă în jurul UDMR Târgu Mureş. Pentru noi a devenit limpede că în cadrul organizaţiei locale există tensiuni pe care trebuie să le rezolvăm rapid, eficient şi cu rezultate. Trebuie să facem şi vom face ordine în organizaţie! Importanţa Târgu Mureşului este dincolo de graniţele administrative ale acestuia. Nu ne putem permite ca interesele celei mai mari comunităţi maghiare din Transilvania să aibă de suferit pentru că câţiva politicieni locali îşi limitează viziunea la propriile ambiţii politice”.

Liderul UDMR le reproșează consilierilor locali maghiari că au desconsiderat ordinul de retragere în Opoziție. „Conducerea UDMR Târgu Mureş a desconsiderat semnalele opiniei publice târgumureşene, avertismentele organizaţiei judeţene în legatură cu hotărârile de consiliu local favorabile conducerii oraşului, apelul preşedintelui UDMR din 14 martie în care a propus retragerea în opoziţie a consilierilor locali. Cea mai importanta sarcina a UDMR, sa ajute oamenii maghiari in reprezentarea si validarea intereselor lor. Sa fie clar pentru toata lumea”, a adăugat

Péter Ferenc: „Pentru mine, ca lider al organizatiei Mures al UDMR este clar: noi insine trebuie sa fim schimbarea. Dupa 20 de ani de „eră Florea”, numai asa putem fi siguri ca noi vom fi declansatorii si incurajatorii schimbarii, nu numai vizualizatorii acesteia. Consider ca Tg Muresul merita mai mult! Din toate punctele de vedere. Maghiarimea din Tg Mures poate fi din nou comunitate politica puternica si unita. Drumul pana acolo trebuie pietruit de catre noi, politicienii UDMR. Dupa parerea mea asta este un minim national, al carei hazard de orice fel nu poate fi fara consecinte”, a conchis Peter Ferenc.

Într-o declarație pentru Evenimentul zilei, preşedintele UDMR Târgu Mureş, deputatul Vass Levente, susține că această politică a frustrărilor permanente nu duce la nimic bun și că presiunea organizației județene ignoră interesele cetățenilor. „Pentru că dacă există o bună conviețuire, dacă se fac lucruri bune pentru ei, nu ne putem opune doar așa, din rațiuni politice”, a spus Vass.

 

Articolul precedentZiua Drapelului Național, în pregătire la UMFST Târgu Mureș
Articolul următorSE APROPIE! Campionatul European de Triatlon Multisport, la Sângeorgiu de Pădure