Astăzi, de la ora 13, va avea loc şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Mureş. Consilierii județeni sunt chemați să aprobe documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției„Parcare imobil B-dul 1 Decembrie 1918 nr.24-26”, conform Scenariului 1 din Studiul de fezabilitate, la valoarea totală a investiției (cu TVA) de 1.739.711 lei.

Imobilul este situat în intravilanul municipiului Tîrgu Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918nr.24-26, fiind în proprietatea Județului Mureș –domeniu public, cu drept de administrare stabilit în favoarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Se propune amenajarea unui număr de 79 de parcări, 5 parcări pentru persoane cu dizabilități, realizate din dale inierbate/pavele ecologice autoblocanteși un loc de parcare destinat ambulatei.

Acestea vor fi marcate, semnalizate și numerotate conform standardelor și normativelor în vigoare. De asemenea,se va amenaja o platformă pentru staționarea ambulanței. Se vor amenaja trotuare pietonale, având pante transversal sau longitudinale, realizate din dale prefabricate.

Se va realiza un sistem de colectare a apelor pluviale de pe amplasament, prin pante transversal și longitudinale către un sistem de rigole și guri de scurgere prefabricate ce se vor racorda la canalizarea existentă.

Se va realiza un sistem de iluminat, astfel încât întreaga zona sa fie luminatăatât în partea carosabilăcât și în partea de parcare, momentan nu există nicio sursăde luminăpe întreaga zonăpropusăspre amenajare.

Parcările au fost propuse cu respectarea cadrului natural existent pe amplasament si anume copacii existenți. Se propune o suprafață verde de aproximativ 865 mp.

Articolul precedentUPDATE: Echipele de salvare de la Gornești au oprit operațiunea de căutare
Articolul următorShort to the point – festival de filme de scurt metraj, la Uzina Foto din Târgu Mureș