Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, anunță schimbarea legislației în domeniul extragerii animalelor periculoase.

Aflat sub un adevărat asediu al urșilor, soldat cu victime omenești, județul Mureș are nevoie de soluții. Voi propune Guvernului României adoptarea unei ordonanțe de urgență, prin care autorizarea de extragere să fie acordată de îndată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și aplicată imediat de cel mai apropiat gestionar sau proprietar al fondurilor de vânătoare. Astfel, se va diminua considerabil timpul de așteptare, iar soluționarea problemei va fi la îndemâna autorităților locale, care vor putea acționa în dinamica fiecărui caz punctual”, a anunțat senatorul Cristian Chirteș.

Vă reamintim că joi seara, după semnalarea, la ora 18:30, prin sistemul RoAlert, a prezenței în municipiul Târnăveni, pe strada Plugarilor, a unei ursoaice cu doi pui, la ora 20:30, Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Articolul precedentRectificarea bugetară a Târgu Mureșului, amânată pentru ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii
Articolul următorNOAPTEA TRECUTĂ: Doi urși au murit în județul Mureș, după ce au fost loviți de mașini