Un candidat redutabil! Așa a evaluat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, o posibilă candidatură a secretarului general adjunct al NATO. „Domnul Geoană, din anvergura pe care acum și a construit-o la nivel internațional, ca secretar general adjunct NATO, și ca fost social democrat, dacă va dori, poate fi un candidat redutabil care să și câștige alegerile” i-a declarat liderul social democrat jurnalistei, Valentina Porumbel.
Sorin Grindeanu susține că este „exclus” să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat în 2024 și declară că PSD are o garnitură de pretendenți serioși într-o astfel de competiție și i-a nominalizat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Alexandru Rafila, vicepreședinte PSD, și Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD (enumerarea a respectat ordinea nominalizărilor de către invitat).
În schimb, pentru 2023 este sigur că Marcel Ciolacu va fi un foarte bun premier, dar nu este la fel de categoric atunci când este întrebat de ambiția de a se întoarce în postul pe care l-a pierdut în 2016.”Există o singură decizie în PSD si a fost luată în toamna anului trecut, în unanimitate, ca Marcel Ciolacu să fie propunerea PSD și așa va fi. Ce pot să spun sigur astăzi este că în mai, anul viitor, conform protocolului Coaliției va exista această rotație la nivel de premier. E sigur. E semnat de cei care am făcut Coaliția. Sigur, s-au văzut multe în politică în acești 30 de ani, dar cred ca asa cum merg lucrurile acuma, sigur mai exista pe margine voci din acestea… Eu v-am spus decizia mea, votul meu, pe care l-am dat alături de toți colegii mei, ca președintele partidului să fie (premier în mai 2023 nn)”, și-a amintit Sorin Grindeanu ce a votat în 2021 fără a exclude răsturnările de situație caracteristice democrației românești.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Vom avea necesarul de gaz pentru consumul propriu. Putem asigura gaz și pentru vecini”
Articolul următorExerciţii multinaţionale de pregătire a Forţelor pentru Operaţii Speciale, desfăşurate în România