Partidul Național Liberal se află pe ultima sută de metri în procedura de desemnare a candidatului pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș.

În cursul nopții trecute, la București a avut loc o întâlnire la care a participat conducerea liberalilor mureșeni, alături de Ludovic Orban – președintele PNL, Robert Sighiartău – secretarul general al PNL, Florin Roman – vicepreședinte regional PNL și Cristian Barbu – secretar general adjunct al PNL.

În cadrul întâlnirii, s-a analizat un studiu sociologic realizat un reputat institut de specialitate.

Conform datelor prezentate, consilierul local Theodora Benedek,  șefa clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este cel mai bine poziționat candidat al PNL Mureș, la distanță mare de consilierul județean Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Sondajul comandat de structura centrală a PNL este al doilea studiu sociologic în care Theodora Benedek este creditată cu încrederea celor mai mulți târgumureșeni dintre candidații liberali.

Cercetarea de piață prezentată aseară confirmă, astfel, sondajul de opinie realizat de IRES în luna decembrie.

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș a declarat, într-un interviu pentru “Zi de Zi”, că “potrivit sondajului, atât Theodora Benedek, cât și Ervin Molnar în două tururi câștigă alegerile locale, dar posibilitatea de creștere mai mare o are Theodora Benedek, care stă mai bine la absolut toate palierele”.

Cristian Chirteș a mai spus că, indiferent cine va fi candidatul desemnat, toată organizația PNL Târgu Mureș se va alia în spatele candidatului desemnat.

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș va fi anunțat oficial în jurul datei de 1 martie, dar liberalii vor intra mai repede în precampania pentru alegerile locale, conform liderului PNL Mureș, Cristian Chirteș.

Articolul precedentCâte cazuri de gripă avem în județul Mureș. Cifrele oficiale, de la Instituția Prefectului
Articolul următorConducea prin Reghin cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat