Primul liceu cu saună și piscină din România va fi în Sinaia, după ce proiectul ”ZINO – Educație de la A la Z”, demarat de primăria din localitate a primit finanțare europeană. Este vorba despre un proiect de aproximativ cinci milioane de euro, care va schimbă radical conceptul de învățare formală în Sinaia.

Colegiul „Mihail Cantacuzino” împlinește astăzi 19 ani în spațiul care din 1982 este cunoscut drept „Liceul Sinaia”, iar astăzi a primit cel mai frumos cadou.  Este vorba despre o investiție de aproximativ 5 milioane de euro care va schimba radical imaginea unității de învățământ. “Tinerii orașului vor avea școala pe care pe care o merită. Un loc în care ei sunt în centrul educației, un loc de interacțiune între părinți și profesori și mai ales un spațiu creativ menit să îi formeze pentru viața de adult”, spune primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

Cu această investiție, cu siguranță Liceul din  Sinaia va fi pus pe harta celor mai atractive unități de învățământ din țară. Asta pentru că va avea un atrium, o piscină cu saune, sală de conferință, spațiu pentru servirea mesei, bibliotecă, spațiu expozițional, zonă pietonală, parcări și cursuri de educație profesională si nonformală.

 Pentru a înțelege mai bine cum o sa fie viața de licean la Sinaia vă prezentă o simulare video:

Articolul precedentTinerii liberali din Mureș, lanț uman la înălțime pentru Klaus Iohannis
Articolul următorVIDEO EXCLUSIV: Mureșul, sub asediul urșilor. Al doilea atac mortal, în mai puțin de o lună