Ministrul Sănătății a dezmințit la Realitatea PLUS controversele legate de studiile sale de la Viena. Intervenția lui Vlad Voiculescu s-a petrecut în emisiunea Culisele Statului Paralel, realizată de Anca Alexandescu. Ministrul Sănatății a mai vorbit și despre declarațiile de avere, de joburile avute la Viena, dar și de controversa colaborării tatălui său cu fosta Securitate.

 Vlad Voiculescu: „Am auzit doar ca e ceva in neregula cu diploma mea de la facultate, ca aveti probleme cu declaratia mea de avere. (…) Am publicat diploma acum trei luni pe contul meu de Facebook. Exista de asemenea un raport al agentiei France-Presse, care a verificat veridicitatea acelei diplome. (…) Ati putea sa scrieti universitatii. Ati vorbit despre diploma mea, ati verificat doar un curs. Exista un atestat al Ministerului Invatamantului. (…) Cand am depus declaratia de avere in luna septembrie 2020, am depus declaratia de avere pentru veniturile din anul 2019, ultimul an fiscal. In 2021, am depus pentru anul fiscal 2020. Nu e nicio problema. Aveti toate declaratiile mele de vedere, le puteti consulta. Ati verificat declaratia mea de vedere din 2016? (…) Va rog sa o postati pe ecran, am trait din economii. (…) Am terminat masterul la Viena, cele doua cicluri erau impreuna. Nu se aplicase programul Bologna. Am terminat masterul in 2011, la Viena. (…) Nu am fost niciodata broker, am lucrat la o banca. La banca lucram ca junior, era o pozitie in care lucrau studentii. Salariul era de 1070 de euro. (…) Tot ce ati spus despre mine sunt minciuni ordinare. (…)

Vald Voiculescu s-a referit și la colaborarea tatălui său cu fosta Securitatea.

Vlad Voiculescu: „Nu voi comenta faptele tatalui meu. Nimeni nu este vinovat pentru faptele parintilor. (…) Tatal meu are o pensie de 1.000 de lei, nu a avut niciun contract cu statul roman. Nu mi se pare rezonabil ca o persoana care-si asuma o functie publica sa isi asme faptele parintilor, bunicilor. Este o diferenta foarte mare intre ofiter de Securitate si colaborator de Securitate. (…) Nic Voiculescu are undeva la 50 de ani. Nu ne-am auzit, nu ne-am vazut din 2015.”

 
Articolul precedentClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest
Articolul următorCine e Vlad Voiculescu, dezvăluiri în premieră. Controversele din jurul ministrului Sănătății