Programul dedicat zilei de 1 Decembrie va fi unul integrat, pe toată durata zilei, și va începe cu o expoziție statică a structurilor locale din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Instituțiile vor expune tehnica militară/de intervenție/transport, precum și armamentul, aparatura optică, echipamentele și materialele specifice din dotare. De asemenea, se vor desfășura activități de promovare a profesiei și a imaginii instituției.

Instituția Prefectului – Județul Mureș va organiza festivitatea de acordare a celei mai înalte distincții a județului, Fibula de la Suseni.

În Piața Victoriei va avea loc o ceremonie militară și religioasă, care va începe cu prezentarea onorului și intonarea imnului național al României.
Drapelul național va fi adus de un parașutist și, după primire, va fi escortat de 6 studenți militari, pe marșul ”Onor la drapel.”
Ceremonia va continua cu oficierea serviciului religios, prezentarea semnificației istorice a evenimentului și depuneri de coroane și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de luptă și de intervenție.
În măsura în care condițiile meteo vor permite, va avea loc un survol al spațiului aerian, cu aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române, avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma Socat.
La final, toți participanții vor fi invitați la Hora Unirii.

Imediat după ceremonie, Consiliul Județean Mureș va organiza o serie de manifestări cultural-artistice (teatru, muzică și dans pentru copii și adulți) în Sala Mare a Palatului Culturii, care va putea fi urmărit și pe un ecran amplasat în exterior.

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Asociația Culturală Grai Ardelean organizează, cu prilejul Zilei Naționale a României, o serie de evenimente dedicate celebrării Marii Uniri.

Astfel, duminică 1 Decembrie 2019, începând cu ora 12.30 va avea loc, în Sala Mare a Palatului Culturii, concertul de folclor ”Uniți sub Tricolor” care reunește voci îndrăgite ale muzicii populare românești, precum: Laura Lavric, Nicoleta Voica, Ciprian și Mihaela Istrate, Radu Ciodaș, Ioan Cristian Țăran, Ina Todoran, Ovidiu Furnea precum și soliștii și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul.

„Old School, New School” este platforma de dialog inițiată de Consiliului Județean Mureș în parteneriat cu Asociația Culturală Grai Ardelean, care dorește începerea unei conversații active în rândul târgumureșenilor de toate vârstele, interesați de viitorul școlii ca sursă de valori și catalizator al unor proiecte de valoare în procesul de dezvoltare continuă a României. Evenimentul va avea loc la Sala Mică a Palatului Culturii începând cu ora 15.00. Intrarea este liberă în limita capacității sălii. Este necesară o rezervare online a locului: https://www.facebook.com/events/2991001024278100/.

De la ora 17.30 vor avea loc programe educaționale interactive pentru copii desfășurate sub denumirea ”1 Decembrie pe înțelesul copiilor”. Acestea vor avea loc în foaierul Palatului Culturii și în Sala Mare de concerte fiind moderate de Iulia Maier și susținute de Biblioteca Județeană Mureș, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” și Muzeul Județean Mureș.

Articolul precedentSTANDARDE: Echipamente performante pentru cardiologia mureșeană
Articolul următorUn autobuz S-A APRINS în stația de la Promenada Mall