7 elevi și 3 profesori de la Colegiul Agricol Traian Săvulescu din Târgu Mureș merg în schimb de experiență la Green Academy Aarhus – cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca.

Stagiile de practică în agricultură și schimbul de experiență se vor referi la predarea agriculturii și managementul fermei didactice.

Cei 7 de elevi de clasa a X-a vor avea ocazia să cunoască, din 14 octombrie până în 1 noiembrie cele mai noi tehnologii din domeniul creșterii animalelor și al producției de legume și flori în seră. Green Aarhus Academy deține sedii în 4 locații – Beder, Malling, Vejlby și Bredballegård – fiecare cu propria specializare în domeniul agriculturii.

Ferma didactică a academiei, în care elevii vor desfășura activitățile de instruire practică, se întinde pe o suprafață de 55 de hectare, având atât producție animală (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, găini etc.), cât și producție vegetală (orz, grâu, porumb, trifoi, legume și flori).

Profesorii vor avea ocazia să înțeleagă cum funcționează, cum este organizată și condusă o fermă didactică auto-sustenabilă, aliniată atât din punct de vedere managerial, cât și din punct de vedere tehnologic la standardele din piață; o fermă care concurează pe piață cu oricare altă fermă daneză.

Pe de altă parte, profesorii vor învăța despre cum funcționează sistemul danez de formare profesională, cum este organizată și condusă o școală din învățământul profesional și tehnic, cum își atrage elevii și cum se desfășoară activitățile de formare profesională.

Articolul precedentMandate de executare a pedepsei închisorii, la Târgu Mureș, Sighișoara și Târnăveni
Articolul următor2 în 1: A montat plăcuțe de înmatriculare false, pe mașina pe care o conducea fără permis