Curtea de Apel Târgu Mureș a dispus condamnareainculpatului Vlaicu Ionel, persoană fără calitate specială, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Totodată, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a publicării hotărârii definitive de condamnare într-un cotidian național.

Hotărârea este definitivă.

În fapt,  la data de 18.10.2016, directorul executiv adjunct al Poliției Locale Târgu Mureș a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș cu privire la faptul că un agent din subordine l-a informat că, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, a depistat în trafic pe numitul Vlaicu Ionel, conducând o autoutilitară într-o zonă cu restricții din municipiul Târgu Mureș. Cu această ocazie, numitul Vlaicu Ionel a oferit polițistului, odată cu actele, și suma de 50 de lei, în scopul de a nu-i aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș s-au deplasat la acea locație și au constatat faptul că susnumitul a oferit cu titlu de mită suma de 50 de lei unui agent de poliție din cadrul Poliției Locale Târgu Mureș, pentru a nu-i aplica măsurile legale.

Articolul precedentLA MUNTE ȘI LA MARE. Tabere gratuite pentru studenții mureșeni
Articolul următorUNIVERSITATE SMART, la Târgu Mureș: Simularea admiterii, cu bilete QR code