Primarul din Odorheiu Secuiesc, Gálfi Árpád, se confruntă cu o anchetă pentru ultraj în urma unui incident tensionat cu Poliția. Totul a început după ce o rudă a primarului circula pe bicicletă, sub influența băuturilor alcoolice, și a fost oprită în trafic de către o patrulă a Poliției Municipale Odorheiu Secuiesc.

Potrivit relatărilor oficiale, evenimentul a avut loc pe data de 7 iulie 2023, în jurul orei 18:20, atunci când poliția locală a oprit un bărbat aflat pe bicicletă, care nu avea asupra sa documentele de identitate. Persoana oprită era o rudă a primarului Gálfi Árpád. Biciclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea înregistrată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În momentul în care polițiștii procedau la aplicarea sancțiunii contravenționale, la autospeciala polițiștilor a venit un alt bărbat care i-ar fi întrebat pe aceștia ce probleme au cu bicicliștii din localitate, după care ar fi lovit geamul autospecialei de poliție făcând diverse afirmații de amenințătoare.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul în cauză a refuzat să se legitimeze și a invocat faptul că persoana sancționată este vărul său.

Documentele întocmite de polițiști, cu privire la fapta persoanei în cauză, au fost înaintate procurorului în vederea sesizării și a soluționării legale.

Potrivit unor surse, bărbatul care s-a manifestat într-un mod agresiv este primarul Gálfi Árpád. Deși statutul său oficial nu a fost luat în considerare de către polițistul care a efectuat controlul de rutină, primarul a încercat să-și impună influența. Cu toate acestea, polițistul a rămas ferm în aplicarea legii și nu a făcut excepții.

Din cauza comportamentului său considerat ultraj la adresa unui reprezentant al forțelor de ordine, primarul s-a ales cu dosar penal și este acum supus unei investigații oficiale.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentCe pregătește Guvernul – Concedieri, taxe mai mari și reduceri – Urmează două ordonanțe ale austerității
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET