Spitalul Județean achiziționează echipamente suplimentare pentru tratarea pacienților COVID-19.

Consiliul Județean Mureș s-a reunit astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Clinic Județean Mureș cu suma de 2,7 milioane de lei. Fondurile au fost direcționate către unitatea medicală din bugetul județean și vor fi utilizate pentru achiziționarea  de echipamente și  aparate necesare în perioada următoare pentru funcționarea în condiții optime a activității medicale.

Achizițiile vizează, în special, secția de Terapie Intensivă, care, printre altele, va fi dotată suplimentar cu aparate de ventilație mecanică, paturi,  monitoare de funcții vitale și ventilator pentru transport.

”Consiliul Județean va depune toate eforturile necesare pentru ca medicii și asistenții să aibă la dispoziție echipamentele și aparatele necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Mă bucur că situația legată de testarea persoanelor pentru COVID-19 a fost soluționată. Sperăm ca în cel mai scurt timp să ajungă reactivii necesari pentru testări. Fac un apel și pe această cale către populație să rămână calmi și să urmeze indicațiile de prevenție puse la dispoziție de autorități”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, CJ Mureș a aprobat un fond de urgență în valoare de 100.000 de lei care este pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și va fi utilizat, dacă este cazul și la cerere, pentru acoperirea costurile legate de carantina persoanelor suspectate de infecție cu COVID-19.

Articolul precedentVA FI BINE! La Târgu Mureș ajung TREI aparate de testare coronavirus!
Articolul următorMarea noastră gaze poartă / Noi le dăm la altă poartă