#La data de 15 august a.c., la ora 12:45, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei mun. Tîrgu Mureş, au oprit în trafic, pe DC 142B, pe raza localităţii Sînmărtinu de Câmpie, un autoturism condus de un bărbat, de 81 de ani, din Tîrgu Mureş.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul are dreptul de conducere suspendat, ca urmare a săvârşirii unei alte abateri la regimul rutier.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

#La data de 18 august a.c., la ora 23:15, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Luduş, au oprit în trafic, pe DN15 E60, pe raza localităţii Cuci, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din localitatea Iernut, căruia, în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 17 august a.c., la ora 07:23, polițiști din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata, au oprit în trafic, pe strada Praidului din localitatea Sovata, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Sovata, căruia, în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 17 august a.c., la ora 21:00, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Tîrgu Mureş, au oprit în trafic, pe strada Podeni din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

#La data de 17 august a.c., la ora 20:12, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, au oprit în trafic, pe strada Iernuţeni din localitatea Reghin, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din localitatea Gurghiu, căruia, în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 17 august a.c., la ora 18:00, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Rîciu, au oprit în trafic, pe DC 143, pe raza localităţii Rîciu, un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Ceuaşu de Câmpie.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar vehiculul pe care îl conducea avea aplicate plăcuţe de înmatriculare cu numere false.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

In perioada 15 – 19 august a.c., polițiștii au intervenit la peste 300 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 780 sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate 70 de infracțiuni.
În perioada menţionată, poliţiştii au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
S-a intervenit la 320 de evenimente, dintre care 283 au fost sesizate prin 112.
În urma activităților, au fost constatate 70 de infracţiuni, 14 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.
De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită la nivel naţional, iar în cauzele instrumentate a fost dispusă 1 măsură preventivă.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 785 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 268.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3750 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, poliţiştii rutieri desfăşurând activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic.
Astfel, au fost reținute 51 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Articolul precedentSighișoara: Festivalul Intercultural „ProEtnica”
Articolul următorAccident la Band