Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din judeţul Mureş au reţinut ieri, 8 mai, un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

La datele de 11, respectiv 18 aprilie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din judeţul Mureş au desfăşurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bistriţa Năsăud, Sălaj şi Suceava, la locuinţa persoanei bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, precum şi la societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane vătămate.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada decembrie 2018 – mai 2019 administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Sălaj, ar fi închiriat stâlpi metalici, panouri şi schele metalice pentru a le folosi la lucrările de construcții angajate de firma sa, de la mai mulți proprietari, de pe raza judeţelor Mureş, Cluj, Sălaj şi Neamţ, iar ulterior ar fi vândut aceste bunuri către cumpărători de bună credință, de pe raza judeţelor Cluj, Bistriţa Năsăud şi Suceava, fără a avea calitatea de proprietar al acestora.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 72.400  lei.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, ieri, 08 mai a.c., bărbatul de 41 de ani, din judeţul Sălaj, a fost depistat pe raza judeţului Bistriţa Năsăud şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la aceeaşi dată, faţă de acesta fiind luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul  Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, precum şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Articolul precedentLUNI: Start la Zilele Târgumureșene
Articolul următorGreii politicii mureșene, de Ziua Europei. Mesajele lui Chirteș, Pașcan, Soporan și Péter