În prima zi a lui 2019, s-a stins din viață publicistul și poetul Lazăr Lădariu, redactor-șef al cotidianului “Cuvântul liber” din Tîrgu Mureș, scriitor și parlamentar al României în două legislaturi. Priveghiul va avea loc, în Capela Bisericii de Piatră, joi, 3 ianuarie, între orele 18-20. Înmormântarea, vineri, 4 ianuarie, de la ora 12, în Cimitirul Bisericii de Lemn din Tîrgu-Mureș.

Prietenii poetului au transmis mesaje de condoleanțe, în memoria lui Lazăr Lădariu.

Preotul Nicolae Șincan, a transmis că „Lazăr Lădariu constituia, de-a dreptul, fără nicio exagerare, un model în vremea noastră, înaintea căruia trebuia, după cum zice o vorbă din bătrâni, să-ţi ridici pălăria. Patriot luminat, om de cultură important al vremilor noastre, ne-a dat prin cărţile sale speranţa însănătoşirii vieţii publice, prin reînvierea unor evenimente cruciale ale existenţei neamului nostru şi a unor chipuri reale sau transfigurate artistic, zugrăvite în lumina omenescului şi adevărului”, spune Nicolae Șincan.

La rândul său, publicistul Valentin Marica spune: “De veghe stau… e un vers din poemul „Veghe”, laitmotiv în opera dârză pe care Lazăr Lădariu a dat-o literaturii române. A stat cu adevărat de veghe, apărându-i Transilvaniei fruntea de gânduri, sfințenia și vrerea de bine. A cucerit galaxia demnității și adevărului românesc. Veghea lui va rămâne ca puternică zidire în imensitatea timpului. Nimic n-o va șterge, dimpotrivă va reverbera în valuri de lumină din care ne vom lua curaj și izbândă”, transmite în mesajul său, Valentin Marica.

Poetul Răzvan Ducan spune că Lazăr Lădariu „a fost și un prieten cu care împărtășeam aceleași idealuri de iubire de țară și de literatură română. În cei peste 30 de ani de când ne cunoaștem, am participat împreună la zeci și zeci, dacă nu chiar sute, de activități culturale (în special lansări de cărți), activități ce vizau istoria, alte acțiuni socio-culturale din județ și din țară. A fost o personalitate de primă mărime din județul Mureș și din Ardeal. Dumnezeu să te odihnească, prietene. Dumnezeu să te lumineze, suflet bun!”, a scris în mesajul său Răzvan Ducan. 

Articolul precedentMUREȘ: Trei copii internați, din cauza petardelor
Articolul următorCU PUȚIN TIMP ÎN URMĂ: Accident la Chiheru de Jos