Târgul Producătorilor Locali Mureșeni  își propune să aducă în fața publicului produse locale de calitate, și totodată să îi ajute pe mureșeni să obțină informații interesante și importante despre ce înseamnă o viață sănătoasă din punct de vedere alimentar.

Astfel, în cadrul evenimentului ce va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, între orele 10.00-18.00 vor avea loc mai multe prezentări interesante ce au ca tema principală alimentația sănătoasă și stilul de viață ecologică.

Sesiunea de prezentări va fi deschisă de la ora 10.00 de președintele Focus Eco Center, domnul Hajdu Zoltán, care va vorbi despre  noua interdependență între mediul urban și rural, și despre practici moderne de aprovizionare cu produse locale și proaspete. Prezentarea se va tine în limba maghiară.

De la ora 11.00, horticultorul Ladó Hunor va explica ce înseamnă, de fapt produsele bio și care este diferența dintre aceste produse și cele industriale iar de la ora 12.00 va avea loc prezentarea proiectului Ferma BOOS, ambele prezentări vor avea loc în limba maghiara.

Începând cu ora 13.00 o prelegere interesantă va lămuri de ce nu aveau bunicii noștri alergii alimentare și de ce astăzi acestea sunt din ce în ce mai frecvente încă de la o vârstă fragedă. Aceasta va fi susținută atât în limba maghiară cât și în limba română de Dr. Suba Réka – medic rezident medicină internă și Szász Blanka – consultant în nutriție și sănătate la Testszerviz.

Grupul Petry, continuator al breselei măcelarilor din Târgu-Mureș și firma care organizează la rândul ei târguri lunare pentru producători locali, va fi prezent la eveniment prin directorul executive, Varga-Pál Petri Julianna, care ne va vorbi, de la ora 15.00, despre cât de important este să consumăm produse locale de la producători locali.

Vor fi prezenți la târg și reprezentanții comunității Slow Food Târgu-Mureș prin leaderul comunității, Claudia Rânja, care de la ora 16.00 ne va vorbi despre ”Hrană pentru schimbare”. Slow Food este o organizație globală,  înființată cu scopul de a preveni dispariția tradițiilor și culturii gastronomice locale, de a contracara creșterea tendinței populației de a trăi și se hrăni în ritm rapid și a combate interesul scăzut al oamenilor față de hrana pe care o consumă. Prezentarea va avea loc în limba română.

Ultima prezentare va aduce în față publicului mureșean o inițiativă de succes din Saschiz, povestea ginului de soc și a brandului Pivnița Bunicii. Prezentarea se va începe de la ora 17.00 și va fi ținută în limba română.

Pentru cei mai mici participanți vor fi o serie de ateliere creative ce au ca temă creația de păpuși de teatru, confecționarea bijuteriilor din mărgele, realizarea de macramé, modelaj în lut, olărit dar și jocuri cu parașuta.

Programul evenimentului și toate informațiile importante legate de Târgul Producătorilor Locali Mureșeni le puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/2344051535909696/

Articolul precedentSEMINAR: Studenții mureșeni află ce fac după facultate
Articolul următorAZI NOAPTE: Un TIR a ieșit de pe drum și a rupt branșamentul de gaz din Sângeorgiu de Mureș